Sách 600 Từ vựng TOEIC – Lesson 14: Salaries and Benefits – Học Hay


Đăng bởi Huyền Trang | 09/03/2020 | 361
Giáo trình 600 Essential Words for TOEIC – Lesson 14: Salaries and Benefits | Học Hay

Video từ vựng 600 Từ vựng TOEIC– Lesson 14: Salaries and Benefits – HocHay

Cùng HocHay học tiếng Anh 600 Từ vựng TOEIC các bạn nhé!

600 Từ vựng TOEIC– Lesson 14: Salaries and Benefits

Words in Context 600 Từ vựng TOEIC – Lesson 14: Salaries and Benefits

Read the following passage and write the words in the blanks below.

basis         compensated             flexibility           retirement           be aware of            delicate           negotiated           vested             benefits            eligible            raise             wage

 

An important part of the job search often comes after an offer has been made. Papers should not be signed until you have successfully (1) _____ your salary and (2) _____. You want to make sure you will be adequately (3) _____ for your skills, work. and time. This is a (4) _____ and difficult area. You should (5) _____ what the salary ranges are at the company and in the field.

Some workers are not on a salary; rather they work for an hourly (6) _____. In some cases, workers who earn an hourly wage have more (7) _____ with the hours they work.

The trade-off is that the worker may not receive any benefits. For those workers on a salary, the base salary that is negotiated is critical, because most subsequent pay raises come in small incremental amounts. Most companies have a review process either on an annual or semi-annual (8) _____. As a result of the review, an employee may receive a (9) _____.

Each employee has a unique situation. Health insurance coverage and (10) _____ plans may be essential to some employees, whereas they are not important to others. Many companies will offer benefits in such a way that it is to the employee’s advantage to stay with the company for a longer period of time. Employees may not be (11) _____ to sign up for a retirement plan until they have been with the company for one year and employees are not fully (12) _____ in these plans until they have five years of service under their belts. Some bonus plans are paid out over a period of years. Vacation time increases after more years of service.

 

Đáp án:

1. negotiated

2. benefits

3. compensated

4. delicate

5. be aware of

6. wage

7. flexibility

8. basis

9. raise

10. retirement

11. eligible

12. vested

Word Families 600 Từ vựng TOEIC – Lesson 14: Salaries and Benefits

"

Word Practice 600 Từ vựng TOEIC – Lesson 14: Salaries and Benefits

Listening Comprehension

Part 1 Photo

"

Look at the picture and listen to the sentences. Choose the sentence that best describes the picture.

1.

A.

B.

C.

Part 2 Question - Response

Listen to the question and the three responses. Choose the response that best answers the question.

2.

A.

B.

C.

3.

A.

B.

C.

Part 3 Conversation

Listen to the dialogue. Then read each question and choose the best response.

4. Why is the man disappointed?

(A) His health coverage is poor.

(B) He asked for too much compensation.

(C) He doesn't know how to negotiate.

(D) He doesn’t earn enough money.

5. How long has he been working at the company?

(A) Two months.

(B) Four months.

(C) Six months.

(D) Nine months.

6. What benefit does he get?

(A) Life insurance.

(B) Health insurance.

(C) Paid vacation.

(D) Regular raises.

Part 4 Talk

Listen to the talk. Then read each question and choose the best answer.

7. How often are raises given?

(A) Once a year.

(B) Twice a year.

(C) At an employee’s request.

(D) Whenever an employee is eligible for a raise.

8. Where should employees go to learn more about wage increases?

(A) The Employee Handbook.

(B) Their paycheck stubs.

(C) Their contract.

(D) Their supervisor.

9. How many days of paid vacation does each employee get?

(A) Five.

(B) Ten.

(C) Fourteen.

(D) Forty-two.

 

Đáp án:

1.C

2.B

3.A

4.D

5.C

6.B

7.A

8.A

9.B

Reading

Part 5 Incomplete Sentences

Choose the word that best completes the sentence.

10. All temporary workers are paid on an hourly _____ and receive no benefits.

(A) base

(C) basis

(B) based

(D) basic

11. What is the company’s policy on _____ for part-time workers?

(A) benefited

(B) beneficial

(C) benefits

(D) benefit

12. The tired employee hoped that she would be _____ for all the long hours she kept and weekends she worked.

(A) compensation

(C) compensated

(B) compensates

(D) compensate

13. Sometimes the manager is too _____ and his workers take advantage of him.

(A) flex

(C) flexibly

(B) flexible

(D) flexibility

14. If the _____ continue into the evening, we will break for dinner at six.

(A) negotiator

(C) negotiate

(B) negotiations

(D) negotiated

15. No one is sure what will happen to the company when the president finally _____.

(A) retires

(C) retired

(B) retirement

(D) retiree

Part 6 Text Completion

To all union members:

Your union has been working for you. You may _____ (16) aware that we have been negotiating with management for improvements in the benefits package. Yesterday an agreement was reached on the following points:

1) All employees of the company will be _____ (17) for an increase in wages every six months. following a performance review. Reasons for refusal to give a raise must be carefully documented according to union guidelines.

2) Employees _____ (18) at one and a half times their usual hourly wages for overtime hours. Any time worked beyond 40 hours a week counts as overtime.

3) Part-time employees can now receive full health benefits. It is each employee’s responsibility to complete and submit the application forms. Part-time employees are also guaranteed five days of paid vacation per year. These two benefits apply to employees who work a minimum of 20 hours per week on a permanent basis.

16.

(A) be

(B) is

(C) are

(D) were

17.

(A) flexible

(B) beneficial

(C) eligible

(D) negotiable

18,

(A) will compensate

(B) are going to compensate

(C) will be compensated

(D) have to compensate

Part 7 Reading Comprehension

 

To: James Porter

From: Helene Bourassa

Subject: Re: Benefits questions

 

Dear James,

 

I will try to clarify for you your questions about retirement benefits.

 

Time of retirement: The time at which an employee can retire is calculated on the basis of age and number of years of service to the company. An employee of the company can retire with full benefits at age 55 if he or she has worked a minimum of 30 years for the company. Employees can retire at age 60 or above with 25 years of service to the company. Since you are younger than 60 years old and have worked for the company for 22 years, you won’t be eligible to retire for another few years.

Benefits for your spouse: I know this is a delicate matter, but it is important to know about. If you die before your spouse, she will continue to receive full retirement benefits for the rest of her life.

Health insurance: Retirees are eligible to receive health insurance. There are several packages to choose from, and I will send you brochures about them. Your spouse will also be eligible for health coverage when you retire. If you happen to have any dependent children under the age of 21 and living at home, they, too, will be eligible for health coverage.

I hope this answers your questions. Please don’t hesitate to contact me if you need any further information.

 

Helene

19. How old is James Porter?

(A) Between 22 and 25.

(B) 25.

(C) Younger than 60.

(D) Exactly 60.

20. Who can receive retirement benefits after James dies?

(A) His children.

(B) His wife.

(C) All of his dependents.

(D) Nobody.

21. Who can get health coverage when James retires?

(A) His 19-year-old son who lives at home.

(B) His 20-year-old daughter who lives with her spouse.

(C) Any of his children who want it.

(D) Only his wife.

22. The word basis in line 2 is closest in meaning to

(A) solution

(B) formula

(C) amount

(D) foundation

23. The word delicate in line 7 is closest in meaning to

(A) sensitive

(B) complicated

(C) necessary

(D) interesting

 

Đáp án:

10.A

11.D

12.B

13.B

14.C

15.D

16.A

17.C

18.C

19.C

20.B

21.A

22.D

23.A

 

  #hochay #hoctienganh #hocanhvanonline #luyenthitienganh #hocgioitienganh #apphoctienganh #webhoctienganh #detienganhonline #nguphaptienganh #tuvungtoeic #600essentialwordsforthetoeic #tuvungtoeictheochude

Tiếp theo:


600 Từ vựng TOEIC theo chủ đề – Lesson 14: Salaries and Benefits – Học Hay

 

CÔNG TY CỔ PHẦN GIÁO DỤC HỌC HAY

Trụ sở cơ quan: Số 145 Lê Quang Định, phường 14, quận Bình Thạnh, thành phố Hồ Chí Minh.
Điện thoại: 028.35107799
Email: marcus.lehai@gmail.com

KẾT NỐI VỚI CHÚNG TÔI

Fanpage Học Hay Học Hay Youtube Channel MuaBanNhanh Học Hay

TẢI ỨNG DỤNG TRÊN ĐIỆN THOẠI

Tải app HocHay trên Google Play Tải app HocHay trên App Store

 

Giấy chứng nhận Đăng ký Kinh doanh số 0315260428 do Sở Kế hoạch và Đầu tư Thành phố Hồ Chí Minh cấp ngày 07/09/2018

Mạng xã hội HocHay - Giấy phép MXH số 61/GP-BTTTT ngày 19/02/2019