Sách 600 Từ vựng TOEIC – Lesson 23: Investment – Học Hay


Đăng bởi Huyền Trang | 25/08/2020 | 655
Giáo trình 600 Essential Words for TOEIC – Lesson 23: Investment | Học Hay

Video từ vựng 600 Từ vựng TOEIC– Lesson 23: Investment – HocHay

Cùng HocHay học tiếng Anh 600 Từ vựng TOEIC các bạn nhé!

600 Từ vựng TOEIC– Lesson 23: Investments

Words in Context 600 Từ vựng TOEIC – Lesson 23: Investment

Read the following passage and write the words in the blanks below.

aggressive           committed              long-term            resources          attitude            fund            portfolio           return            conservative               invest                pull out            wise

Investment is a common. everyday occurrence. Companies (1) _____ time and money in finding and training their employees. Employees invest in their own training and education. Financial investment takes place at a corporate level and at an individual level. Whether an individual or a company, a decision must be made on the percentage of (2) _____ to have invested and the percentage to have in cash.

To avoid making stupid decisions, many people use financial advisers. Financial advisers help individuals and corporations make (3) _____ investment decisions. What kind of portfolio should be maintained? What should be in this (4) _____. At what point should an investor pull back or (5) _____ of the market? What kind of (6) _____ should the investor realistically expect? How much risk can an investor take (both emotionally and financially)? Investors who are (7) _____ for the (8) _____ can more easily weather the ups and downs of a market. As one analyst commented, "If you're staying awake at night thinking about the stock market, you probably have too much invested."

Many employees have retirement plans at work. They decide what level of contribution to make to a certain (9) _____. These decisions and large company decisions depend to a large degree on (10) _____. Is the decision maker (11) _____ or (12) _____? That attitude often depends on the age of the investor or on the stage and the needs of the business.

 

Đáp án:

1. invest

2. resources

3. wise

4. portfolio

5. pull out

6. return

7. committed

8. long-term

9. fund

10. attitude

11. conservative (or aggressive)

12. aggressive (or conservative)

Word Families 600 Từ vựng TOEIC – Lesson 23: Investment

"

Word Practice 600 Từ vựng TOEIC – Lesson 23: Investment

Listening Comprehension

Part 1 Photo

"

Look at the picture and listen to the sentences. Choose the sentence that best describes the picture.

1.

A.

B.

C.

Part 2 Question-Response

Listen to the question and the three responses. Choose the response that best answers the question.

2.

A.

B.

C.

3.

A.

B.

C.

Part 3 Conversation

Listen to the dialogue. Then read each question and choose the best answer.

4. What does the man recommend?

(A) Investing mainly in natural resources.

(B) Investing in various industries.

(C) Investing aggressively.

(D) Investing in the basket industry.

5. How much money has the man made through his investments?

(A) One million dollars.

(B) Two million dollars.

(C) Five million dollars.

(D) Ten million dollars.

6. What will the woman do?

(A) Take her money out of the stock market.

(B) Hire an investment advisor.

(C) Start a marketing business.

(D) Follow the man’s investment strategy.

Part 4 Talk

Listen to the talk. Then read each question and choose the best answer.

7. What is this talk about?

(A) How to invest in the stock market. market?

(B) How to choose a good college.

(C) How to choose investments.

(D) How to save money for college.

8. When should parents start saving money for college?

(A) Two or three years from now.

(B) When their children are small.

(C) After they have had two or three children.

(D) When their children are in high school.

9. How often should parents put money in the stock

(A) Every month.

(B) Every two or three months.

(C) Every year.

(D) Every two or three years.

 

Đáp án:

1.A

2.A

3.C

4.B

5.A

6.D

7.D

8.B

9.A

Reading

Part 5 Incomplete Sentences

Choose the word that best completes the sentence.

10. The stockbroker recommended investing some money more _____.

(A) aggressive

(B) aggression

(C) aggressively

 (D) aggressor

11. All employees are encouraged to _____ a percentage of their earnings to the retirement fund.

(A) committed

(B) commit

(C) commitment

 (D) committing

12. Because he had made such _____ investments, he lost very little money when the stock market went down.

(A) conservative

(B) conserved

(C) conservatively

 (D) conserve

13. After months of study and research, the _____ decided to put his money into new facilities and materials.

(A) investor

(B) investment

(C) investing

 (D) invested

14. A good financial analyst will advise investors on strategies that will generate higher _____.

(A) returned

(B) returning

(C) returns

 (D) returnable

15. Is it _____ to consider funding a new project when we haven’t even seen the returns from the last one?

(A) wisdom

(B) wisest

(C) wisely

 (D) wise

Part 6 Text Completion

Many people try to save money by acting as their own investment advisors. This is not usually considered to be a wise choice. In the long term, it can actually and up costing the investor more money because of poor investment decisions. A professional investment advisor understands investment options more thoroughly than the layperson ever could. A good investment advisor becomes familiar with her clients' _____ (16) toward investing and gives advice accordingly. The advisor makes certain recommendations to clients who are conservative investors and makes different recommendations to clients who prefer to invest more _____ (17). The best way to create a strong investment _____ (18) that matches your needs and preferred investing strategy is to work with a professional investment advisor.

16.

(A) funds

(B) returns

(C) attitudes

(D) resources

17.

(A) aggressor

(B) aggression

(C) aggressive

(D) aggressively

18.

(A) portage

(B) portrait

(C) portfolio

(D) portmanteau

Part 7 Reading Comprehension

"

19. Why did Peter write the e-mail message?

(A) He is looking for a job.

(B) He needs some investment advice.

(C) He lent some money to Amelia.

(D) He is looking for new clients.

20. Why does Peter have extra money to invest?

(A) He earned a lot of interest in his bank account,

(B) He has a high salary.

(C) His business is very profitable.

(D) He made money in the stock market last year.

21. When will Amelia call Peter?

(A) This morning.

(B) This afternoon.

(C) Tomorrow.

(D) Before the end of the month.

22. The word wisely in line 8 of the first e-mail is closest in meaning to

(A) smartly

(B) carefully

(C) quickly

(D) easily

23. The word returns in line 6 of the second e-mail is closest in meaning to

(A) goes back

(B) gives back

(C) suggestions

(D) profits

 

Đáp án:

10.C

11.B

12.A

13.A

14.C

15.D

16.C

17.D

18.C

19.B

20.C

21.B

22.A

23.D

 

  #hochay #hoctienganh #hocanhvanonline #luyenthitienganh #hocgioitienganh #apphoctienganh #webhoctienganh #detienganhonline #nguphaptienganh #tuvungtoeic #600essentialwordsforthetoeic #tuvungtoeictheochude

Tiếp theo:


600 Từ vựng TOEIC theo chủ đề – Lesson 23: Investment – Học Hay

 

CÔNG TY CỔ PHẦN GIÁO DỤC HỌC HAY

Trụ sở cơ quan: Số 145 Lê Quang Định, phường 14, quận Bình Thạnh, thành phố Hồ Chí Minh.
Điện thoại: 028.35107799
Email: lienhe@hochay.com

KẾT NỐI VỚI CHÚNG TÔI

Fanpage Học Hay Học Hay Youtube Channel MuaBanNhanh Học Hay

TẢI ỨNG DỤNG TRÊN ĐIỆN THOẠI

Tải app HocHay trên Google Play Tải app HocHay trên App Store

 

Giấy chứng nhận Đăng ký Kinh doanh số 0315260428 do Sở Kế hoạch và Đầu tư Thành phố Hồ Chí Minh cấp ngày 07/09/2018

Mạng xã hội HocHay - Giấy phép MXH số 61/GP-BTTTT ngày 19/02/2019